Syöte MTB 6.8.2016
Etusivu    Info    Sarjat    Ilmoittaudu    Reitti    Kuvat    Videot    Majoitus    Osallistujat    Tulokset    Asusteet    Yhteystiedot    In English  
Syöte MTB Winter 23.3.2019
 Front page       Info         Classes          Register            Route          Photos         Videos          FAQ         Accommodation           Participants          Results            Merchandise          Contact us          In English      
Yhteistyössä

Special Bike

Bike Hotel Concept Iso-Syöte

Hotelli Iso-Syöte & Safari

Chimpanzee

Bar & Grill Kauppuri 5 Oy

Digitarvike

Navico Oy

Syötteen keskusvaraamo

Hotelli Pikku-Syöte

Fenix

Kylmänen

Syöte Resort

Kotivara


Info

Opaskartta ja osallistujainfo

Opaskartta lähtö- ja maalialueesta sekä siitä, miten reitit kulkevat alueella.

Osallistujainfo 2018 [PDF]

Aikataulu 2018

 • Perjantai 3.8.

  • 15.00       Tapahtumakanslia avataan (Hotelli Iso-Syöte)
     - Osallistujanumeroiden haku, muutokset, joukkueilmoittautumiset ym.
  • 18.00 - 21.00 Päivällisbuffet Hotelli Iso-Syötteen ravintolassa hintaan 20€/hlö
  • 19.00       Luento kestävyysurheilijan ravitsemuksesta (Hotelli Iso-Syöte, kabinetti)
  • 21.00       Tapahtumakanslia suljetaan

 • Lauantai 4.8.

  • 06.30 - 10.00   Aamiaista tarjolla Hotelli Iso-Syötteellä hintaan 12€/hlö
  • 07.00       Tapahtumakanslia avataan (Hotelli Iso-Syöte)
     - Osallistujanumeroiden haku
  • 08.30       Osallistujanumeroiden haku päättyy
  • 08.45       Omahuoltopisteelle tuotavien tavaroiden viimeinen jättöaika lähtöalueella
  • 09.00       Lähtö, lähtöryhmä 1 (60km ryhmä 1, 120km)
  • 09.30       Toinen lähtö, ryhmä 2 (60km ryhmä 2)
  • 10.00       Kolmas lähtö, (32km)
  • 11.45       Ensimmäisiä 32 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 12.00       Ensimmäisiä 60 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 12.00 - 20.00   Lounasbuffet avoinna. Hinta ulkopuolisille 14€/hlö.
  • 14.15       Toiselle kierrokselle (120 km matkalla) lähtö suljetaan
  • 15.15       Ensimmäisiä 120 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 15.45       Ensimmäinen huoltopiste (17/77 km) suljetaan, osallistujat
               ohjataan suoraan maaliin.
  • 17.00       Palkintojenjako (32 ja 60km sarjat)
  • 17.00       Toinen huoltopiste (31/91 km) suljetaan,
  • 17.45       Kolmas huoltopiste (40/100 km) suljetaan,
  • 18.45       Neljäs huoltopiste (50/110 km) suljetaan,
               osallistujat ohjataan suoraan maaliin.
  • 19.30       Palkintojenjako (120km sarjat)
  • 20.00       Maali ja tapahtumakanslia suljetaan
  • 22.00 -     Iltabileet (Hotelli Iso-Syöte)

Tapahtumakanslia / osallistujanumeroiden haku on auki pe 3.8. klo 15-21 ja la 4.8. klo 07-08:30.

Tapahtumakanslia sijaitsee Iso-Syötteen huipulla hotellin aulassa. Lähtö on kuitenkin rinteiden alta, joten siirtymiseen ja pysäköintiin on syytä varata aikaa.

Ylhäällä tapahtumakanslian luona on sallittua pysäköidä vain lyhytaikaisesti, esim. osallistujanumeroiden noutoa varten. Pidempiaikainen pysäköinti sijaitsee rinteiden alla lähtöpaikan lähellä.

Missä?

Pudasjärvi, Syötteen kansallispuisto ja retkeilyalue.
Tapahtumakanslian osoite: Isosyötteentie 246, 93280 Syöte, Finland.
Lähtö-, maali ja pysäköintialueet sekä peseytymispaikat Google-kartalla

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumismaksu

Ilmoittautumismaksu sisältää ajanoton, huoltopisteiden tarjoilun reitin varrella, buffet-ruokailun, sauna-, suihku- ja uintimahdollisuuden, pyöränpesumahdollisuuden, mahdollisuuden palkintoihin sekä sisäänpääsyn iltabileisiin.

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Kypärän käyttö on pakollista.

Osallistua voi millä vain lihasvoimin kulkevalla polkupyörällä.

Peruminen

Osallistumismaksusta palautetaan 40 euroa lääkärintodistusta vastaan. Palautusta varten toimita tilinumero ja skannattu lääkärintodistus osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com. Palautus koskee ainoastaan peruutuksia, joiden lääkärintodistus toimitetaan viimeistään 6.8.2018.

Osallistumisoikeuden siirto ja muutokset osallistujatietoihin

Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle ja/tai siihen voi tehdä muutoksia ilmoittautumisen yhteydessä saamasi linkin kautta. Ostaja ja myyjä voivat sopia kaupoista keskenään. Muista myyjänä lähettää ilmoittautumisen yhteydessä saamasi osallistujatietojen muutoslinkki uudelle osallistujalle, niin uusi osallistuja voi muuttaa tiedot ja sarjat haluamikseen. Kaikki muutokset maksavat 5€ / kerta ja ne maksetaan muutosten yhteydessä suoraan verkossa.

2.8. jälkeen siirtoja ja muutoksia voi tehdä vain tapahtumakansliassa perjantaina 3.8. klo 15-21, ja niistä veloitetaan 10 euroa per siirto tai muutos. Summa maksetaan käteisellä tapahtumakansliaan. Lauantaina 4.8. muutoksia ei voi enää tehdä.

Joukkueilmoittautumiset

Joukkueet voi ilmoittaa etukäteen sähköpostitse tai tapahtumakansliassa perjantaina 3.8. Lisätietoja täällä.

Osallistumisen vahvistaminen

Osallistuminen tapahtumaan vahvistetaan hakemalla osallistujanumero tapahtumakansliassa sen aukioloaikana perjantaina 3.8. tai lauantaina 4.8., kuitenkin viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäistä lähtöaikaa. Noutamalla osallistujanumeronsa tapahtumaan osallistuja vahvistaa myös tutustuneensa kilpailuohjeeseen, sekä tapahtumakanslian ilmoitustaululla olevaan ohjemateriaaliin.

Tietosi

Ilmoittautuessasi hyväksyt tietojesi käytön tapahtuman järjestämiseen liittyvissä tarkoituksissa. Nimi, seura, tulos ja paikkakunta voidaan julkaista tuloksissa ja muissa tapahtumaan liittyvissä tiedotteissa. Muita tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman suostumustasi.
Tapahtumaohjeet ja tapahtuman erityispiirteet

Syöte MTB -tapahtuman reitti kulkee osin kansallispuisto- ja retkeilyalueilla. Reitit ovat suurelta osin myös yleisiä retkeilyreittejä, joten niillä voi olla myös jalan kulkevia retkeilijöitä. On lisäksi syytä olla erityisen tarkkaavainen risteyskohdissa, sillä kaikkia risteäviä reittejä ei voida sulkea tapahtumaa varten. Reiteillä on paikoin pitkospuita, joista suurin osa on hyvässä kunnossa. Osalla reitistä voi kuitenkin olla myös huonokuntoisia pitkospuita. Osallistujien on syytä noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta pitkospuilla ajaessa.
PoroOsallistujien on syytä huomioida myös se, että Syöte MTB -tapahtuman reitti kulkee poronhoitoalueella.
Reitti on merkitty muovinauhoin. Joitain risteyksiä on myös merkitty nuolikyltein reitin selkeyttämiseksi.


Nuolikyltti

Erityisen suurta huomiota ja tarkkaavaisuutta vaativat paikat on merkitty alaspäin osoittavalla nuolella tai kahdella nuolella. Suosittelemme hidastamaan nopeutta ko. paikoissa reilusti.

Tieosuudet

Reitti alkaa parin kilometrin tieosuudella. Lähdössä ja sen jälkeen sekä tieltä maastoon siirryttäessä osallistujien tulee noudattaa suurta varovaisuutta ja ennen kaikkea välttää sivusuunnassa "äkkinäistä tempoilua".

Muista tieosuuksilla seuraavat asiat:

 • Käytä liikennesääntöjen mukaisesti tien oikeaa kaistaa – vastaantulevien kaistalla ajaminen on ehdottomasti kiellettyä
 • Säilytä oma ajolinja sekä riittävä välimatka edessä ja rinnalla ajavaan
 • Mutkittelu, voimakas jarruttelu ja kiilaaminen on ehdottomasti kielletty
 • Mikäli tiellä sattuu olemaan esteitä (esim. reikä kestopäällysteessä), varoita siitä hyvissä ajoin takana tulevia.
 • Risteystä lähestyttäessä anna takana tuleville merkki (esim. kädellä osoittaen) ja hidasta vauhtia tasaisesti, niin että käännös tai siirtyminen maastoon tapahtuu sujuvasti.

Ohitustilanteet

Reitti on pääosin kapeaa ”singletrackiä”. On siis enemmän kuin todennäköistä, että jonoja syntyy. Huomioi takaa tulevat ja jätä heille mahdollisuuksien mukaan tilaa ohittaa, vaikka polun sivuun siirtyen. Ennen ohitusta varoita ohitettavaa kertomalla kummalta puolelta aiot ohittaa. Ja kiitos on aina mukava kuulla, kun on antanut reilusti tietä.

Huoltopisteet

Huoltopisteillä on tarjolla mm. vettä, urheilujuomaa, rusinoita, suolakurkkua, ruisleipää ja juustoa. Joillain huoltopisteillä tarjoilu saattaa vaihdella.

60km reitillä on neljä huoltopistettä sekä maalihuolto

 • Pitämävaaran Pumppaamon jälkeen noin 17 km kohdalla
 • Valkamantiellä omahuollon yhteydessä noin 31 km kohdalla
 • Lauttalammen läheisyydessä noin 40 km kohdalla
 • Lauttalammen läheisyydessä noin 50 km kohdalla
 • Iso-Syötteen laella maalin yhteydessä noin 60 km kohdalla.

120km matkalla ajetaan kaksi kertaa 60km reitin kierros, joten yo. huoltopisteiden annit ovat tarjolla kahdesti. 32km reitillä huoltopisteitä on kaksi: Huolto 1 (17km) ja Huolto 4 (32km).

Huoltopaikalla ajoreitti on pidettävä vapaana ja henkilöstön ohjeistusta on noudatettava huollossa. Huoltopisteet toimivat onnettomuustilanteissa evakuointipisteinä, samoin miehitetyt tienylitykset. Tästä syystä on hyvä tietää, minkä verran on matkaa edellisestä huollosta.

Mahdollisen onnettomuuden sattuessa jokainen on velvollinen auttamaan loukkaantunutta ja estämään lisävahinkojen syntymisen. Osallistujien on ehdottomasti noudatettava järjestäjien heille antamia ohjeita. Vakavan onnettomuuden sattuessa järjestäjällä on oikeus keskeyttää tapahtuma. Viralliset lausunnut antaa järjestäjän nimeämä henkilö.

Oma huoltaja ja reitin seuraaminen

Kaikkien turvallisuuden takaamiseksi pyydämme erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta etenkin pysäköinnissä kaikkien niiden osalta, jotka seuraavat tapahtumaa reitin varrella. Huomioi pysäköintikieltoalueet.

Huomioitavaa

Reitti kiertää pääosin kansallispuiston alueelle merkityillä pyöräilyreiteillä. Mikäli jaksat kantaa täyden geelipussin / juomapullon maastoon, jaksat sen varmasti tuoda myös takaisin. Kansallispuiston luonto on herkkää, ja mikäli roskaamista tapahtuu, voi tapahtuman järjestäminen tulevaisuudessa olla haastavaa. Tästä syystä järjestäjät voivat halutessaan merkata osallistujien mukaansa ottamia tuotteita. Mikäli maastosta löydetään osallistujan jäljiltä merkattuja tuotteita veloitetaan osallistujalta tapahtuman jälkeen siivouskuluina 40 € / tuote. Järjestäjän havaitessa roskaamista osallistujan taholta, voidaan kyseisen osallistujan suoritus hylätä.

Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt nämä säännöt ja ohjeet. Sääntöjen ja ohjeiden rikkomisesta voidaan kyseisen osallistujan suoritus hylätä.

Yhteistyössä

Pyörä-Suvala

TREK bicycles

Syötteen kansallispuisto

Syötteen Eräpalvelut

Pudasjärven Urheilijat

Evoc

Arctic Superfoods

Fotomylly

Fillari-lehti

Autori

Rush Racing

Pörhö - Vuodesta 1956

Marjarannikko

© Krossikommuuni ry 2012-2018