Syöte MTB Winter 12.3.2016
Etusivu          Info          Ilmoittaudu          Yhteystiedot         In English       Syöte MTB Summer 4.8.2018  
  Front page              Info                  Register                        Contact us                       In English                         Syöte MTB Summer 4.8.2018              
Yhteistyössä

Special Bike

Bike Hotel Concept Iso-Syöte

Hotelli Iso-Syöte & Safari

Bar & Grill Kauppuri 5 Oy

Digitarvike

Navico Oy

Syötteen keskusvaraamo

Hotelli Pikku-Syöte

Fenix

Kylmänen

Syöte Resort

Kotivara


Info

Osallistujainfo Syöte MTB Winter 2017

Erittäin alustava aikataulu 2018

 • Perjantai 16.3.

  • 19.00 Tapahtumakanslia avataan (Hotelli Iso-Syöte)
     - Osallistujanumeroiden haku, muutokset ym.
  • 21.00 Tapahtumakanslia suljetaan

 • Lauantai 17.3.

  • 08.00 - 10.00   Aamiaista tarjolla Hotelli Iso-Syötteellä
  • 08.00       Tapahtumakanslia avataan (Hotelli Iso-Syöte)
     - Osallistujanumeroiden haku
  • 09.30       Osallistujanumeroiden haku päättyy
  • 09.45       Lähtöryhmiin jako lähtöpaikalla
  • 10.00       Lähtö, kaikki ryhmät
  • 15.00 - 20.00   Lounasbuffet avoinna Hotelli Iso-Syötteellä
  • 18.00       Arvontapalkintojen jako
  • 19.00 - 23.00   Savusauna* osallistujien käytössä
  • 22.00 -     Iltabileet (Hotelli Iso-Syöte)

* Huom! Savusauna sijaitsee n. 10km päässä hotellilta. Kuljetus ei sisälly osallistumismaksuun.


Tapahtumakanslia / osallistujanumeroiden haku on auki pe 16.3. klo 19-21 ja la 17.3. klo 08-09:30.

Tapahtumakanslia sijaitsee Iso-Syötteen huipulla hotellin aulassa. Lähtö on kuitenkin rinteiden alta, joten siirtymiseen ja pysäköintiin on syytä varata aikaa.

Ylhäällä tapahtumakanslian luona on sallittua pysäköidä vain lyhytaikaisesti, esim. osallistujanumeroiden noutoa varten. Pidempiaikainen pysäköinti sijaitsee rinteiden alla lähtöpaikan lähellä.

Missä?

Pudasjärvi, Syötteen kansallispuisto ja retkeilyalue.
Tapahtumakanslian osoite: Isosyötteentie 246, 93280 Syöte, Finland.
Lähtö-, maali ja pysäköintialueet sekä peseytymispaikat Google-kartalla

Ryhmäkuvaukset

Leppoisa ja lyhyt:
Sopiva ryhmä aloitteleville läskipyöräilijöille. Ryhmän ajomatka määräytyy ryhmän ja kelien mukaan ajoajan ollessa kuitenkin 3-4 tunnin luokkaa. Ajonopeus pidetään aloittelijoille sopivana sään ja lumiolosuhteiden mukaan. Ihaillaan yhdessä Syötteen kaunista talvimaisemaa ja nautitaan yhdessä ulkoilusta, hyvästä seurasta ja huoltopisteiden tarjoilusta.

Leppoisa keskipitkä:
Tällä jonkin verran pitkäkestoisemmalla retkellä edetään rauhalliseen tahtiin ryhmän mukana. Reitin varrella meno on leppoisaa ja huolloissa on hyvin aikaa nauttia tarjoilusta. Välillä pysähdytään kuvaamaan ja nauttimaan kauniista talvisesta luonnosta. Vuonna 2018 ryhmä jaetaan kahteen osaan, joista toinen etenee hieman nopeammin. Näihin osaryhmiin jakaudutaan lähtöpaikalla.

Reipas:
Reippaasti mutta rennosti etenevä ryhmä pyrkii keliolosuhteiden mukaan ajamaan hieman pidemmän matkan. Vauhti sovitetaan ryhmälle sopivaksi ja huolloissa täydennetään energiavarastot. Ajoaikaa on varattu koko päiväksi! Vuonna 2018 reippailijat jaetaan kolmeen ryhmään, joilla on hieman erilaiset vauhtitavoitteet. Näihin osaryhmiin jakaudutaan lähtöpaikalla.

Vauhdikas:
Vauhdikkaasti etenevä ryhmä soveltuu hyväkuntoisille ja vauhdikkaasta menosta pitäville. Syötteen sherpa Ski Soini johdattaa ryhmänsä Syötteen metsiin ja nousumetrejä ei pelätä. Vauhtia pidetään yllä, mutta koska kyseessä ei ole kilpailu, niin niin kiire ei ole, ettei huolloissa ehdittäisi pysähtyä tankkaamaan ja nauttimaan luonnosta ja hyvästä seurasta. Tämäkin ryhmä viihtyy maastossa täyden päivätyön verran.

Reipas seikkailu:
Pekan johdattama retki hienoihin ja outoihin paikkoihin, kelien salliessa. Taattua elämysmatkailua Syötteen talvipoluilla ja reiteillä syömistä unohtamatta. Pyöränkäsittelytaidosta ja dieselmoottoriluokan kunnosta on hyötyä, mutta kovin kovaa kiirettä ei pidetä ja alustakin on usein vetäjän mielestä ajokelpoista. Kenkään voi silti mennä lunta ja pyörää voi joutua työntämäänkin. Retkeen on syytä valmistautua ottamalla mukaan vähän pidemmän ajon kestävä valaisimen akku sekä useampi levy rusinapähkinäsuklaata, mutta kaikilla huoltopisteillä syödään silti hyvin!

Seikkailu yön yli:
Yön yli -retki syvälle kansallispuistoon Ahmatuvan varaustuvalle. Retkelle lähdetään perjantai-iltana, jolloin ajetaan pimeän kansallispuiston läpi Ahmatuvalle muutaman mutkan kautta rauhallista tahtia. Osallistujat yöpyvät Ahmavaaran tunnelmallisessa varaustuvassa ja käytössä on myös Ahmatuvan erämaasauna. Lauantaina retki jatkuu Syötteen kansallispuiston reiteillä. Tähän ryhmään sopii vain 6-7 osallistujaa ja retki vaatii kokemusta talviretkeilystä ja yöpymisestä talviolosuhteissa. Retkelle osallistujat vastaavat itse ruokahuollostaan, mutta lauantaina käytössä ovat tapahtuman huoltopisteet. Lauantaiaamuna ryhmä palaa yhteiselle lähtöpaikalle, jossa osallistujat voivat valita loppupäiväksi haluamansa ryhmän sekä jättää yöpymisvarusteensa kuljetettavaksi maaliin jolloin niitä ei tarvitse kantaa mukana enää koko lauantaipäivää.

Ryhmille ei tänä vuonna ole asetettu tarkkoja kilometrilukemia, vaan ryhmissä pyritään sovittamaan ajoaika ja -nopeus osallistujien ja keliolosuhteiden mukaan siten, että voidaan nauttia hyvistä reiteistä, upeasta luonnosta sekä tarjoiluista ihan koko rahan edestä. Kaikki ryhmät palaavat Hotelli Iso-Syötteelle siten, että ehditään rentoutua ja lämmitellä saunassa sekä nauttia runsaasta buffet-ruokailusta ja tsekata läpi arvontapalkintolistat. Syötteen Eräpalveluiden savusaunaankin ehtii!


Varusteet ym.

 • Syöte MTB Winter -tapahtumaan saa osallistua millä vain ihmisvoimin liikkuvalla polkupyörällä, kunhan sen kaikki renkaat ovat vähintään 3,7 tuumaa (94 mm) leveitä.
 • Kypärä on pakollinen.
 • Toimiva matkapuhelin on pakollinen. Huomaa, että kylmä sää rajoittaa akun kestoa.
 • Ota mukaan taukotakki / muuta lämmintä vaatetta, tauoilla tulee äkkiä kylmä.
 • Suosittelemme pakkasta kestävää juomajärjestelmää, oli se sitten juomareppu tai minimissään esim. vain takin sisällä oleva juomapullo.
 • Pidemmille matkoille osallistuvilla täytyy olla valo, jonka turvin tarvittaessa pääsee pois metsästä. Aurinko laskee noin klo 18:15.
 • Osallistujat huolehtivat itse omasta vakuutusturvastaan. Järjestäjällä ei ole vakuutusta osallistujille.


Ilmoittautumismaksu

Ilmoittautumismaksu sisältää opastuksen ohjatuissa ryhmissä, huoltopisteiden tarjoilun reitin varrella (pl. mahdollisesti yksi omakustanteinen huoltopiste), buffet-ruokailun, sauna- ja suihkumahdollisuuden, mahdollisuuden arvontapalkintoihin sekä sisäänpääsyn iltabileisiin. Lisäksi osallistujat saavat käyttää Syötteen Eräpalveluiden aitoa savusaunaa lauantaina 17.3. Huom! Savusauna sijaitsee n. 10km päässä hotellilta. Kuljetus ei sisälly osallistumismaksuun.

Tapahtumaohjeet ja tapahtuman erityispiirteet

Syöte MTB Winter -tapahtuman reitti kulkee osin kansallispuisto- ja retkeilyalueilla. Reitit ovat suurelta osin myös yleisiä retkeilyreittejä, joten niillä voi olla myös moottorikelkoilla, suksilla, valjakoilla, jalan ym. kulkevia retkeilijöitä. On lisäksi syytä olla erityisen tarkkaavainen risteyskohdissa, sillä reittejä ei suljeta tapahtumaa varten.
PoroOsallistujien on syytä huomioida myös se, että Syöte MTB -tapahtumien reitti kulkee poronhoitoalueella.


Huoltopaikat

Huoltopisteillä on tarjolla maistuvaa evästä ja juotavaa. Pyrimme järjestämään yhdelle huoltopaikalle makkaranpaistoa (sis. osallistumismaksuun).

Huoltopisteet toimivat tarvittaessa evakuointipisteinä, samoin tienylitykset.

Mahdollisen onnettomuuden sattuessa jokainen on velvollinen auttamaan loukkaantunutta ja estämään lisävahinkojen syntymisen. Osallistujien on ehdottomasti noudatettava järjestäjien heille antamia ohjeita. Vakavan onnettomuuden sattuessa järjestäjällä on oikeus keskeyttää tapahtuma. Viralliset lausunnut antaa järjestäjän nimeämä henkilö.

Huomioitavaa

Reitti kiertää pääosin kansallispuiston alueelle merkityillä pyöräilyreiteillä. Mikäli jaksat kantaa täyden geelipussin / juomapullon maastoon, jaksat sen varmasti tuoda myös takaisin. Kansallispuiston luonto on herkkää, ja mikäli roskaamista tapahtuu, voi tapahtuman järjestäminen tulevaisuudessa olla haastavaa. Tästä syystä järjestäjät voivat halutessaan merkata osallistujien mukaansa ottamia tuotteita. Mikäli maastosta löydetään osallistujan jäljiltä merkattuja tuotteita veloitetaan osallistujalta tapahtuman jälkeen siivouskuluina 40 € / tuote. Järjestäjän havaitessa roskaamista osallistujan taholta, voidaan kyseisen osallistujan suoritus hylätä.

Peruminen

Osallistumismaksusta palautetaan 35 euroa lääkärintodistusta vastaan. Palautusta varten toimita tilinumero ja skannattu lääkärintodistus osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com. Palautus koskee ainoastaan peruutuksia, joiden lääkärintodistus toimitetaan viimeistään 19.3.2018.

Osallistumisoikeuden siirto ja muutokset osallistujatietoihin

Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle kahdenkeskisellä sopimuksella 7.3.2018 asti. Molempien henkilöiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com . Tämän jälkeen uusi osallistuja voi ilmoittautua normaalisti ilmoittautumislomakkeen kautta haluamaansa sarjaan 7.3.2018 asti. Mikäli tapahtuma on loppuunmyyty aiemmin (eikä ilmoittautumislomake siten ole enää auki), voi uuden osallistujan tiedot ilmoittaa meille sähköpostitse.

Matkoihin, seuratietoihin yms. voi tehdä muutoksen 7.3.2018 asti sähköpostitse osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com.

HOX! Kaikista muutoksista ja siirroista veloitetaan 10 euroa per siirto tai muutos. Summa maksetaan tilillemme, ks. maksuohjeet.

7.3.2018 jälkeen siirtoja ja muutoksia voi tehdä vain tapahtumakansliassa perjantaina 16.3. klo 19-21, Summa maksetaan käteisellä tapahtumakansliaan. Lauantaina 17.3. muutoksia ei voi enää tehdä.

Osallistumisen vahvistaminen

Osallistuminen tapahtumaan vahvistetaan hakemalla osallistujanumero tapahtumakansliassa sen aukioloaikana perjantaina 16.3.2018 tai lauantaina 17.3.2018, kuitenkin viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäistä lähtöaikaa. Noutamalla osallistujanumeronsa tapahtumaan osallistuja vahvistaa myös tutustuneensa tapahtuman infoon, sekä tapahtumakanslian ilmoitustaululla olevaan ohjemateriaaliin.

Tietosi

Ilmoittautuessasi hyväksyt tietojesi käytön tapahtuman järjestämiseen liittyvissä tarkoituksissa. Nimi, seura, tulos ja paikkakunta voidaan julkaista tuloksissa ja muissa tapahtumaan liittyvissä tiedotteissa. Muita tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman suostumustasi.

Tapahtuman peruminen

Talvisen tapahtuman järjestäminen on vahvasti säiden armoilla. Mikäli tapahtuma Krossikommuuni ry:stä riippumattomista syistä joudutaan perumaan, ja peruminen on tiedossa viimeistään 16.3.2018 klo 09:00, Krossikommuuni ry palauttaa osallistumismaksut osallistujille 80-prosenttisesti kattaakseen siihen mennessä syntyneitä kuluja. Mikäli tapahtuma joudutaan peruuttamaan tämän jälkeen, ei maksuja valitettavasti voida palauttaa. Ensisijaisesti pyrimme kuitenki järjestämään osallistujille mahdollisimman hienon tapahtuman, sen mukaan mitä olosuhteet sallivat.


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt nämä säännöt ja ohjeet.Yhteistyössä

Pyörä-Suvala

TREK bicycles

Syötteen kansallispuisto

Syötteen Eräpalvelut

Pudasjärven Urheilijat

Evoc

Arctic Superfoods

Fotomylly

Fillari-lehti

Autori

Rush Racing

Pörhö - Vuodesta 1956

Marjarannikko

© Krossikommuuni ry 2012-2018